Informatie over het kiezen van de juiste deur

De juiste deur
We leven in een tijd waar we veel tijd besteden aan het comfortabel en mooi maken van ons huis. Dit is de plek waar we compleet tot rust kunnen komen en het is belangrijk jezelf fijn en op je plek te voelen in een omgeving die je zelf gecreëerd hebt. We denken vaak aan de stijl meubels die we willen of de verlichting, het hebben van de perfecte tegel etc. Wat er alleen vaak vergeten wordt zijn de wat functionelere delen van ons huis zoals de binnendeuren. In de meeste huizen hebben we heel wat deuren zitten die een groot oppervlak van ons huis beslaan. Daarom is het eigenlijk logisch dat we net zoveel tijd besteden aan de binnendeuren als dat we aan de rest van ons interieur doen.

 

Ten eerste moet er besloten worden of je een stompe of een opdekdeur wilt hebben. Het verschil is dat de stompe deur helemaal in jet kozijn valt terwijl een opdekdeur voor het kozijn valt. Daardoor staat de opdekdeur iets naar voren. Een opdekdeur mag nooit als voordeur gebruikt worden omdat deze relatief makkelijk te forceren is.

Voor nog veel meer informatie wat betreft dit onderwerp en nog vele andere type deuren kun je even kijken op www.binnendeurenonline.nl.

 

Schuifdeuren
Schuifdeuren zijn een compleet ander soort deuren. De normale deuren kan je in veel verschillende varianten zien maar de schuifdeur is echt compleet anders. Zoals de naam al zegt, is dit een deur die schuifbaar is. Deze rolt over het algemeen over een rails heen. De meest gebruikte functie voor deze deur is om 2 ruimtes van elkaar af te scheiden. Een groot voordeel van deze deur is dat hij zeer handig is in kleinere ruimtes of hallen. Een hoek die nooit gebruikt kon worden omdat de deur openzwaaide kan nu ineens gebruikt worden voor een mooie plant of bijvoorbeeld een leuk klein kastje.

 

Een ander groot voordeel is dat een schuifdeur bijna geluidsloos open en dicht te maken is. Je zal dus nooit meer last hebben van het geluid van dichtslaande deuren. Ook is een schuifdeur erg leuk om van 1 ruimte 2 ruimtes te maken en daarmee kan je de indeling van je woning compleet veranderen.

Kijk voor meer informatie over binnendeuren, schuifdeuren en andere deuren op www.binnendeurenonline.nl