Het berekenen van uw BTW

BTW berekenen

Wat is BTW?

Iedereen heeft wel is gehoord van deze 3 letters maar velen weten eigenlijk helemaal niet wat btw precies is en waar het nou eigenlijk voor dient.

In onze maatschappij zit BTW al inbegrepen in de meeste aankopen en daarom lijkt het soms alsof het niet bestaat. BTW kan gezien worden als een algemene verbruiksbelasting, dit wil zeggen dat er op elke dienst of product die we kopen een belasting zit. Gaat dit geld dan naar de persoon of bedrijf die het product verkoopt? Nee, dit moet worden opgegeven bij de belastingdienst.

Er was voor het eerst sprake van omzetbelasting in 1934, dit was een crisistijd en het geld was bedoeld voor de heropbouw van grote delen van Nederland. Het succes hiervan was uiteraard aanzienlijk dus werd er besloten btw in het algemene belastingstelsel te houden. In de jaren 60 was dit een algemene invoering geworden in de Europese gemeenschap. Sinds de jaren 60 is de heffing steeds iets omhoog gekropen.

 

BTW berekenen

Bij btwonlinerekenen.nl kan je zeer veel informatie vinden over wat BTW nou eigenlijk is en kan je veel teruglezen over de geschiedenis van BTW. Tevens heeft de website verschillende zeer handige rekentools rondom BTW berekenen. In Nederland is het in de meeste gevallen al berekend in de prijs die we ergens voor betalen maar voor bijvoorbeeld Duitsland of Belgiƫ ligt dit anders. Op de website heb je rekentools voor deze landen en kan je zien hoeveel btw er bij de prijs komt of hoeveel btw er van een prijs af gaat.

Ook kan je handige tabellen vinden op de website wat alle btw tarieven van de landen uit de Europese Unie zijn. Ook kan je hier loonbelasting uitrekenen door middel van een handige rekentool.

 

BTW-nummer controle

Een ander bijzonder handige functie op btwonlineberekenen.nl is het controleren BTW-nummers. Als je zaken doen over de grens of te maken krijgt met een verlegginsregeling is dit een absolute noodzaak om te doen. Met het controleren van dit nummer kan je erachter komen of een BTW-nummer nog correct en geldig is.