De juiste maat vinden

Verschillende maatsoorten
In de wereld kennen we zeer veel verschillende maatsoorten. Denk bijvoorbeeld aan een confectiemaat of schoenenmaat maar ook kennen we maten om bijvoorbeeld dingen op te meten. Het lastige hieraan kan zijn dat we soms niet weten met wat voor maat we te maken hebben. Stel je bent bijvoorbeeld een paar schoenen aan het uitzoeken op een Amerikaanse website, hoe weet je dan welke maat jouw schoenmaat is? Of stel je wilt iets opmeten en hebt dat nodig in een andere maatsoort dan degene die we hier kennen. Hier zijn uiteraard rekensommen voor maar we gebruiken dit waarschijnlijk zo weinig dat het onthouden hiervan lastig kan zijn. Op www.maatmeten.nl wordt ons dit allemaal een stuk makkelijker gemaakt. Deze website maakt het ons bijzonder makkelijk om even snel een maat om te rekenen of even na te kijken hoe het nou ook alweer zat.

 

Functies van maatmeten
De website biedt 3 hoofdfuncties aan: kantoorgerelateerde maten en formaten, modegerelateerde maten en verschillende rekentools om inhouden te berekenen of een rekenmaat om te rekenen.

Bij de kantoorgerelateerde tools kan je een rekentabel vinden die papiermaten uitrekent. Zo kan je bijvoorbeeld zien hoe groot nou precies een A4 of een A5 is. Dit wordt aangeduid in millimeters en in inches. Ook kan je hier informatie vinden hoeveel postzegels nodig zijn voor verschillende soorten en gewichten van post.

Als je kijkt naar de modegerelateerde maten kun je ten eerste een tabel vinden die uitlegt wat de verschillende maten zijn, vervolgens kan je je maat omrekenen. Een maat 39 is bijvoorbeeld in Amerika een 4.5 maat en in Engeland een 3 maat. Ook staat er voor de duidelijkheid nog een tabel wat de voetmaat in centimeters is. Verder kunnen we een tabel vinden voor ringmaten, deze verschillen ook nogal is in de wereld. De binnenzijde diameter en de binnenzijde omtrek zijn hiervoor belangrijk om te weten. Als je dit weet in millimeters kan je de maat erbij zoeken die ze op andere plekken in de wereld hanteren.

 

Andere rekentools
Verder staan er op de website verschillende andere rekentools, bijvoorbeeld het omrekenen van centimeters naar inches of de inhoud van een cilinder, bol of piramide berekenen. Ook kan je de oppervlakte van een cirkel berekenen. Kijk voor al deze rekentools en meer op www.maatmeten.nl.